Rychlé cizrnové kari

27.01.2024 Pro prarodiče s.r.o.

Rychlé cizrnové kari

Zdroj: pixabay.com


Suroviny

2 lžíce olivového oleje

červená cibule

šalotka

2 stroužky česneku

cizrna (vařená nebo z konzervy)

loupaná rajčata v plechovce (krájená)

červená paprika

kari koření

kurkuma

sůl

pepř

 

Postup přípravy:

Pokud použijeme vařenou cizrnu, s její přípravou musíme začít už den předem. Cizrnu tedy propláchneme a namočíme minimálně na 12 hodin. Poté slijeme vodu, znovu propláchneme, osolíme, přidáme bobkový list a uvaříme do měkka.

Česnek, cibuli a šalotku očistíme a vše nakrájíme na jemné půlměsíčky. Papriku omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na proužky.

Ve větším hrnci rozehřejeme olej a na něm dozlatova orestujeme cibuli s šalotkou. Poté do hrnce vložíme červenou papriku a opět zarestujeme. Dále přidáme česnek a asi po minutě scezenou cizrnu, kurkumu a kari. Vaříme zhruba pět minut a potom přidáme krájená rajčata z plechovky. Povaříme ještě přibližně 10 minut a dochutíme solí a pepřem.

Cizrnové kari můžeme podávat s uvařenou rýží, nebo si jej vychutnat jen takto samotné.

Tip: Pokud je jídlo příliš husté, můžeme přidat rajčatovou passatu.


Autor: redakce PROPRARODIČE

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej nebudeme používat k posílání vtipů na pondělí, ale k zasílání důležitých či zajímavých sdělení.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes