Bavorské špekové knedlíky pečené v troubě
I úplný kulinářský nováček dokáže připravit tyto knedlíky bez větší námahy, přesto, že vypadají na první pohled složitě. Vyzkoušejte tento recept od Pepy Nemravy a přesvědčte se sami. Jsou nejen chutné, ale také velmi snadné na přípravu. Nehrozí totiž jejich rozvaření nebo nedovaření.
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na špekové knedlíky budete potřebovat:
- 450 g toustového chleba
- 4 vajíčka
- 150g slaniny
- 1 cibule
- 40g másla
- 2 špetky muškátového oříšku
- 300ml mléka
- sůl
- pepř
- hrst listové petrželky
Toustový chléb nakrájíme na kostičky a dáme usušit do trouby.
Mléko zahřejeme, v něm rozpustíme máslo, necháme zchladnout a rozšleháme v něm vejce.
Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme opéct na pánev společně s cibulí, kterou jsme pokrájely nadrobno.
Mléčnou směs nalijeme na rohlíky, přidáme nasekanou petrželku, slaninu s cibulkou, špetku muškátového oříšku, osolíme, opepříme, zamícháme a necháme 30 minut odpočinout.
Vypracujeme z hmoty kuličky na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě na 180st 20-30 minut.
Nakonec potřeme přepuštěným máslem.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava