Jáhlová kaše s jablečným rozvarem

05.07.2025 Pro prarodiče s.r.o.

Hledáte rychlou, zdravou a chutnou snídani, která vás zasytí a dodá energii na celé dopoledne? Vyzkoušejte náš recept na jáhlovou kaši s jemným jablečným rozvarem. Díky jednoduché přípravě a výživným surovinám je ideální volbou pro každé ráno.

Jáhlová kaše s jablečným rozvarem

Zdroj: redakce Proprarodice.cz

Suroviny

1 hrnek jáhlel

3 hrnky mléka (obyčejné, mandlové, rostlinné) nebo vody

1 ks jablka

1 lžíce čekankového sirupu

voda

směs oříšků

kokosové plátky

ovoce na ozdobu

Postup přípravy

Jáhly třikrát spaříme vroucí vodou, vodu slijeme a jáhly zalijeme mlékem nebo vodou. Za občasného míchání vaříme, dokud se mléko (voda) nevsákne a nevznikne kaše (asi 15 minut).  

Mezitím, co se vaří jáhly, si připravíme jablečný rozvar. Jablko očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na přibližně centimetrové kostky. Přemístíme na nepřilnavou pánev, podlijeme vodou a zakápneme lžičkou čekankového sirupu (množství si můžeme upravit podle toho, jak chceme, aby směs byla sladká). Dusíme do té doby, než bude jablíčko měkké.

Do misky přendáme jáhlovou kaši, přidáme jablečný rozvar a posypeme kokosovými plátky a směsí oříšků. Můžeme dozdobit ovocem dle chuti.


Autor: redakce PROPRARODIČE

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes