Jáhlová kaše s jablečným rozvarem
Hledáte rychlou, zdravou a chutnou snídani, která vás zasytí a dodá energii na celé dopoledne? Vyzkoušejte náš recept na jáhlovou kaši s jemným jablečným rozvarem. Díky jednoduché přípravě a výživným surovinám je ideální volbou pro každé ráno.

Zdroj: redakce Proprarodice.cz
Suroviny
1 hrnek jáhlel
3 hrnky mléka (obyčejné, mandlové, rostlinné) nebo vody
1 ks jablka
1 lžíce čekankového sirupu
voda
směs oříšků
kokosové plátky
ovoce na ozdobu
Postup přípravy
Jáhly třikrát spaříme vroucí vodou, vodu slijeme a jáhly zalijeme mlékem nebo vodou. Za občasného míchání vaříme, dokud se mléko (voda) nevsákne a nevznikne kaše (asi 15 minut).
Mezitím, co se vaří jáhly, si připravíme jablečný rozvar. Jablko očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na přibližně centimetrové kostky. Přemístíme na nepřilnavou pánev, podlijeme vodou a zakápneme lžičkou čekankového sirupu (množství si můžeme upravit podle toho, jak chceme, aby směs byla sladká). Dusíme do té doby, než bude jablíčko měkké.
Do misky přendáme jáhlovou kaši, přidáme jablečný rozvar a posypeme kokosovými plátky a směsí oříšků. Můžeme dozdobit ovocem dle chuti.
Autor: redakce PROPRARODIČE