Domácí šunková pizza
Jaký je rozdíl mezi pizzou domácí a kupovanou? Kupovaná je sice bez práce, ale pokud si ji připravíte doma, bude jistě jen z ingrediencí, které máte rádi. Navíc si těsto můžete potřít vaší domácí omáčkou, což výslednou chuť obohatí a chuťové pohárky se "naplní".

Zdroj: redakce PROPRARODIČE
Suroviny
Na těsto
- 2 lžičky sušeného droždí
- 400 g polohrubé mouky
- 2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 3 lžíce olivového oleje
- 230 ml vlažné vody
Na pizzu
- rajčatový protlak
- 2 čerstvá rajčata
- 200 g šunky
- 200 g nastrouhaného sýru
- sušené oregano
Postup přípravy
Z trochy mouky, droždí, cukru a části vody připravíme kvásek. Když kvásek vzejde, přidáme ostatní suroviny a vymícháme hladké těsto, které necháme vykynout na teplém místě.
Po vykynutí přeneseme těsto na plech potřený olejem a vytvarujeme z něj pizzu nebo jej prsty rozprostřeme po celém plechu.
Na plechu necháme těsto kynout ještě dalších přibližně 30 minut.
Poté pizzu potřeme protlakem, posypeme nakrájenými rajčaty, šunkou nakrájenou na nudličky, oreganem a nakonec posypeme strouhaným sýrem.
Pečeme při teplotě 200°C po dobu 20 minut, dokud se sýr neroztaví a těsto po stranách nezezlátne.
Zde je TIP na domácí rajčatovou omáčku, které se rovněž velmi hodí na pizzu
(ingredience si zvolte dle svých preferencí)
Autor: redakce PROPRARODIČE