Treska na lůžku z fazolek
Ne každé koření či bylinky se hodí ke všem rybám. Libovolné kombinování by mohlo mít za následek nevalnou chuť. Zvolená kombinace v tomto receptu je však nepřekonatelná. Jemně sladká levandule je netradiční bylinka, přesto však k treskovitým rybám naprosto pasuje!
Zdroj: Family Market
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
500 g brambory
4 filety Treska filety
1červená cibule
600 g Fazolové lusky
½ lžičky hrubě mletého pepře
2 lžíce másla
3 lžíce olivového oleje
Sůl
pepř
1 lžička sušených květů levandule
Postup:
Filety z tresky rozmrazte a důkladně osušte papírovou utěrkou.
Sušené levandulové květy a hrubě mletý pepř rozmíchejte ve dvou lžících olivového oleje. Filety vložte do mělké misky a potřete ze všech stran touto směsí. Uložte do lednice a nechte nejméně hodinu marinovat.
Brambory oškrábejte, cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné kostičky.
Brambory vařte v mírně osolené vodě cca 20 minut.
V pánvi rozehřejte olivový olej a při střední teplotě restujte tresku. Pokud je to nutné, otočte filety pouze jednou, aby se nerozpadly a treska zůstala celá.
Ke konci restování přidejte lžíci másla a červenou cibuli.
Mezi tím vařte fazolové lusky ve vroucí vodě cca 6 minut, dokud nebudou al dente. Slijte vodu a zakryjte pokličkou, aby fazolky zůstaly teplé. Dle chuti můžete přidat sůl, pepř, máslo a koření.
Z uvařených brambor slijte vodu.
Na talíři vytvořte lůžko z fazolek, na něj naservírujte filety z tresky, přelijte cibulkou s máslem. Dozdobte několika uvařenými bramborami a sušenými květy levandule.
Dobrou chuť vám přeje Family Market.
Autor: Family Market s.r.o.