Velikonoční sekaná

05.04.2025 Pepa Nemrava

Velikonoce, to je čas, kdy se sejde celá rodina u jednoho stolu. A co by to bylo za rodinnou sešlost bez pořádného masa? Pepa Nemrava vám ukáže, jak se dělá sekaná, která potěší všechny generace! Takže žádný strach, jdeme na to a užijte si ty Velikonoce s pořádnou porcí masa! Podávat ji můžete i na Zelený čtvrtek.

Velikonoční sekaná

zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na sekanou budete potřebovat:

  • 500 g tučnějšího vepřového masa
  • 500 g tučnějšího hovězího masa
  • 1 PL Sádla
  • 100 g špenátu nebo mladých kopřiv
  • 1 cibule
  • 100 ml mléka
  • 5 stroužků česneku
  • 2 PL hořčice
  • 2 syrová vejce
  • 8 vařených vajec
  • 1 PL drceného kmínu
  • 1 PL mleté papriky
  • Sůl
  • Pepř

Na sádle si zarestujeme cibulku, na ni necháme zavadnout špenát nebo mladé kopřivy a necháme vystydnout

Obě mletá masa vložíme do mísy, přidáme dvě syrová vejce, mléko, hořčici, drcený kmín, mletou papriku, osolíme, opepříme.

Vmícháme nasekanou směs špenátu, drcený česnek a důkladně propracujeme - ideálně rukou.

Polovinu směsi rozprostřeme na kuchyňskou fólii a dále těsně vedle sebe čtyři vařená vejce a zabalíme.

Z druhé části směsi vytvoříme stejným způsobem druhou sekanou a obě dáme na 2 hodiny do lednice.

Sekané rozbalíme, podlijeme a potřeme 2 dcl vodou, přiklopíme a dáme péct do trouby na 160st 50 minut

Následně sekanou odklopíme, potřeme výpekem a ještě 20 minut dopečeme na 200st.

Názorné video ZDE


Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Recepty Kuchař Pepa Nemrava




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes