Velikonoční sekaná
Velikonoce, to je čas, kdy se sejde celá rodina u jednoho stolu. A co by to bylo za rodinnou sešlost bez pořádného masa? Pepa Nemrava vám ukáže, jak se dělá sekaná, která potěší všechny generace! Takže žádný strach, jdeme na to a užijte si ty Velikonoce s pořádnou porcí masa! Podávat ji můžete i na Zelený čtvrtek.

zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na sekanou budete potřebovat:
- 500 g tučnějšího vepřového masa
- 500 g tučnějšího hovězího masa
- 1 PL Sádla
- 100 g špenátu nebo mladých kopřiv
- 1 cibule
- 100 ml mléka
- 5 stroužků česneku
- 2 PL hořčice
- 2 syrová vejce
- 8 vařených vajec
- 1 PL drceného kmínu
- 1 PL mleté papriky
- Sůl
- Pepř
Na sádle si zarestujeme cibulku, na ni necháme zavadnout špenát nebo mladé kopřivy a necháme vystydnout
Obě mletá masa vložíme do mísy, přidáme dvě syrová vejce, mléko, hořčici, drcený kmín, mletou papriku, osolíme, opepříme.
Vmícháme nasekanou směs špenátu, drcený česnek a důkladně propracujeme - ideálně rukou.
Polovinu směsi rozprostřeme na kuchyňskou fólii a dále těsně vedle sebe čtyři vařená vejce a zabalíme.
Z druhé části směsi vytvoříme stejným způsobem druhou sekanou a obě dáme na 2 hodiny do lednice.
Sekané rozbalíme, podlijeme a potřeme 2 dcl vodou, přiklopíme a dáme péct do trouby na 160st 50 minut
Následně sekanou odklopíme, potřeme výpekem a ještě 20 minut dopečeme na 200st.
Názorné video ZDE
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava