Avokádová pomazánka s vejcem
Připravte si naši avokádovou pomazánku. Rychlý a zdravý recept, který si zamilujete pro jeho krémovou texturu a výraznou chuť. Ideální na snídani, svačinu nebo lehkou večeři.

Zdroj: Shutterstock.com
Ingredience
1 zralé avokádo
2 natvrdo uvařená vejce
1 lžička plnotučné hořčice
šťáva z půlky citronu
sůl a pepř dle chuti
1 balení lučiny
1 stroužek česneku
Postup přípravy
Avokádo rozkrojte na dvě půlky, vyjměte pecku a lžící vydlabejte dužninu do misky. Zakápněte jej citronovou šťávou, abyste zabránili zhnědnutí. Utřete česnek a přidejte ho do misky s avokádem.
Natvrdo uvařená vejce oloupejte a nakrájejte na kostičky. Přidejte je k avokádu a česneku. Pomocí ručního mixéru rozmixujte všechny ingredience v misce na hladkou pomazánku.
Do pomazánky vmíchejte lučinu a hořčici a dochuťte ji solí a pepřem dle vlastních preferencí. Podávejte s čerstvým pečivem, toasty, zeleninou nebo krekry.
Tipy
- Pro pikantnější chuť můžete do pomazánky přidat špetku chilli papriček nebo kapku tabasca.
- Místo lučiny můžete použít i smetanový sýr.
- Avokádovou pomazánku můžete ozdobit kousky rajčat, papriky nebo bylinkami.
Autor: redakce PROPRARODIČE