Čevapčiči s bramborami a cibulí

12.07.2025 Pepa Nemrava

Připravte si šťavnaté čevapčiči, jak je má rád náš kuchař Pepa Nemrava! Tato "počeštěná" verze oblíbeného balkánského pokrmu s mletým masem, cibulí a kořením, pečená společně s bramborami, je ideální volbou pro sytý a chutný oběd či večeři. Zapomeňte na složitosti a dopřejte si jednoduchou, ale neodolatelnou klasiku.

Čevapčiči s bramborami a cibulí

Zdroj: Pepa Nemrava

Na čevabčiči budeme potřebovat:

  • 800 g vařených brambor ve slupce
  • 500 g mletého vepřového tučnějšího masa
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 2 velké cibule
  • 1 PL mleté papriky
  • 2 PL drceného kmínu
  • 4 PL oleje
  • 100 ml bublinkové vody
  • 4 stroužky česneku
  • Sůl
  • Pepř

Cibuli si nakrájíme nadrobno a zarestujeme na 2 PL oleje.

Přidáme nadrcený česnek, mletou papriku a taky zarestujeme.

Směs sundáme z plamene a necháme zchladnout.

Do mísy si dáme mleté maso, 1 PL drceného kmínu, bublinkovou vodu, osolíme, opepříme, přidáme směs z pánve, důkladně rukama propracujeme a dáme odpočinout do lednice ideálně do druhého dne.

Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme do pekáče vymazaného olejem.

Přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, osolíme opepříme a okmínujeme.

Maso si rozdělíme na 16 dílků a z nich tvarujeme válečky, které pak skládáme do pekáče na brambory.

Pekáč dáme do trouby a pečeme na 180 st asi tak 30 minut.

 

Dobrou chuť

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty



Související články



Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes