Putimská aneb česneková pomazánka
Když se venku ochladí, je čas přidat do jídelníčku pořádnou dávku česneku. A jak ho podat tak, aby chutnal opravdu všem? Vyzkoušejte jednoduchou česnekovou pomazánku inspirovanou jihočeskou Putimí, kterou proslavil sám Švejk. Jemné žervé, majonéza a poctivých šest stroužků česneku zaručí, že tahle pomazánka zmizí ze stolu dřív, než ji stihnete dozdobit.

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na česnekovou pomazánku budeme potřebovat:
- 200 g žervé
- 2 lžíce majonézy
- 6 stroužků drceného česneku
- sůl, pepř
Postup bude naprosto jednoduchý – vše důkladně vyšlehat. A to je vlastně všechno.
Pak už jen stačí vymyslet, jak pomazánku vzhledně namazat na pečivo. Zdobit můžeme hroznovým vínem, mandarinkou, rajčátkem či pažitkou.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava