Čokoládová granola s banánem a ořechy

Zdroj: redakce PROPRARODIČE
Suroviny
- 3 zralé banány
- 300 g jemných ovesných vloček (nebo pohankových či špaldových)
- 100 g sušených kokosových plátků
- 100 g sekaných vlašských ořechů
- 100 g sekaných lískových ořechů
- 100 g sekaných kešu
- 100 g brusinek
- 1 lžička mleté skořice
- ½ lžičky soli
- 30 ml javorového sirupu nebo medu
- 100 g vysokoprocentní čokolády (minimálně 80 %)
Postup přípravy
Banány rozmixujeme a v míse smícháme se zbývajícími surovinami (kromě čokolády). Vzniklou směs přendáme na dva velké plechy vyložené pečicím papírem, uhladíme a pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C asi 40 minut. Po každých 10 minutách je nutné směs „rozbít“ na kousky vařečkou a zamíchat. Průběžně kontrolujme, zda se nepálí.
Po vytažení z trouby vmícháme nasekanou čokoládou a necháme do druhého dne vychladnout na plechu. Následně uchováváme v uzavřené sklenici. Takto připravená granola vydrží přibližně 2 týdny.
Tip: Ořechy lze vyměnit za semínka nebo je přidat: dýňová, slunečnicová, lněná, …
Zdroj: redakce PROPRARODIČE