Fazolová pomazánka
Tato fazolová pomazánka je alternativou k máslovým pomazánkám. Připravíte ji během pár minut a její chuť je díky česneku, koření a svěžímu citronu naprosto neobyčejná. Je ideální jako zdravá svačina, lehká večeře nebo pohoštění pro návštěvu.

Zdroj: redakce PROPRARODIČE
Suroviny
uvařené fazole nebo fazole nakládané v konzervě
½ cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
oblíbené koření např. oregano, bazalka, chilli, sladká paprika, koriandr…
sůl
½ citronu
zelenina na dozdobení
Postup
Na pánvi si na olivovém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a mírně osolíme.
Jakmile je cibulka osmažená (stačí pouze dosklovata), přidáme prolisovaný česnek a necháme ho pouze zavonět. Nasypeme koření a opět ho necháme jen lehce orestovat. Zde v receptu je použit pouze mletý koriandr. Nasypeme slité fazole a mírně je opečeme. Bude stačit pouze 3-4 minuty.
Pánev sundáme z plotny a směs vsypeme do hlubokého talíře či misky. Vidličkou směs rozmačkáme a zakápneme citronem. Nyní můžeme případně ještě dochutit.
Podáváme ještě vlahé na pečivu a ozdobené zeleninou a petrželkou.
Autor: redakce PROPRARODIČE