Frankfurtská polévka

18.10.2025 Pepa Nemrava

Dcerky kuchaře Pepy Nemravy ji trefně pojmenovaly „párečková“ – a přesně taková tahle frankfurtská polévka je. Vydatná, voňavá a plná oblíbených párků, které doplňuje krémová smetana, brambory a poctivý vývar. Skvěle se hodí k obědu, večeři i na svačinu, ideálně s čerstvým pečivem.

Frankfurtská polévka

Zdroj: Pepa Nemrava

Na frankfurtskou polévku budeme potřebovat:

  • 400 g brambor
  • 1 větší cibule
  • 250 g (3 kusy) frankfurtských nebo vídeňských párků
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ČL mleté papriky
  • Chilli dle chuti
  • 2 PL sádla
  • 1 ČL drceného kmínu
  • 120 ml smetany 33%
  • 1,2 l hovězího vývaru
  • Hrst nasekané petrželky
  • Sůl
  • Pepř

Na rozpáleném sádle si opečeme párky nakrájené na kolečka, vyndáme je a dáme stranou.

Místo párků vsypeme do hrnce cibuli, důkladně osmahneme dozlatova a v průběhu nasypeme kmín a pepř.

Přidáme hladkou mouku, zarestujeme.

A zrovna tak zarestujeme mletou papriku a chilli.

Zalijeme vývarem, osolíme, důkladně rozmícháme a necháme 15 minut provařit.

Přidáme brambory nakrájené na kostičky, nasekaný česnek a vaříme do měkka.

Když jsou brambory měkké, přidáme smetanu, párečky a ještě 5 minut provaříme.

Nakonec zasypeme nasekanou petrželkou. Polévku můžeme petrželkou ozdobit i na talíři.

Dobrou chuť!

 

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes