Frankfurtská polévka
Dcerky kuchaře Pepy Nemravy ji trefně pojmenovaly „párečková“ – a přesně taková tahle frankfurtská polévka je. Vydatná, voňavá a plná oblíbených párků, které doplňuje krémová smetana, brambory a poctivý vývar. Skvěle se hodí k obědu, večeři i na svačinu, ideálně s čerstvým pečivem.

Zdroj: Pepa Nemrava
Na frankfurtskou polévku budeme potřebovat:
- 400 g brambor
- 1 větší cibule
- 250 g (3 kusy) frankfurtských nebo vídeňských párků
- 3 stroužky česneku
- 1 ČL mleté papriky
- Chilli dle chuti
- 2 PL sádla
- 1 ČL drceného kmínu
- 120 ml smetany 33%
- 1,2 l hovězího vývaru
- Hrst nasekané petrželky
- Sůl
- Pepř
Na rozpáleném sádle si opečeme párky nakrájené na kolečka, vyndáme je a dáme stranou.
Místo párků vsypeme do hrnce cibuli, důkladně osmahneme dozlatova a v průběhu nasypeme kmín a pepř.
Přidáme hladkou mouku, zarestujeme.
A zrovna tak zarestujeme mletou papriku a chilli.
Zalijeme vývarem, osolíme, důkladně rozmícháme a necháme 15 minut provařit.
Přidáme brambory nakrájené na kostičky, nasekaný česnek a vaříme do měkka.
Když jsou brambory měkké, přidáme smetanu, párečky a ještě 5 minut provaříme.
Nakonec zasypeme nasekanou petrželkou. Polévku můžeme petrželkou ozdobit i na talíři.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava