Papriky ve sladkokyselém nálevu
Zdroj: pixabay.com
Suroviny
1 kg paprik (podle chuti, může být i chilli)
250 g cukru
500 ml octa
500 ml bílého vína
2 bobkové list
10 kuliček celého pepře
sůl
Postup přípravy
Papriky důkladně omyjeme, zbavíme jadérek i blan a nakrájíme je na tenké, pokud možno, pravidelné proužky.
Do hrnce nalijeme suché bílé víno, přidáme jablečný ocet, sůl, bobkové listy a kuličky černého pepře.
Papriky krátce, tj. 2 – 3 minuty povaříme v nálevu z bílého vína a octu a po uplynulém čase vyndáme. Necháme je okapat v sítku a následně naskládáme do čistých a suchých sklenic.
Nálev přecedíme, znovu zahřejeme, osladíme a krátce povaříme asi 2 minuty. Poté nalejte do sklenic na připravené papriky. Sklenice pečlivě uzavřeme a zakonzervujeme.
Autor: redakce PROPRARODIČE