Ragú Bolognese aneb boloňské špagety
Připravte si doma italskou delikatesu! Naše ragú bolognese je plné chutí a vůní Středomoří. S tímto receptem se vám určitě podaří uvařit dokonalý oběd nebo večeři.

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na italské boloňské špagety budete potřebovat:
- 500g mletého hovězího masa
- 3 PL olivového oleje a pak ještě na zakápnutí
- 120g mrkve
- 120g celeru
- 2 řapíky řapíkatého celeru
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 dcl červeného vína
- 400 ml pasírovaných rajčat
- 6 kuliček nového koření
- 4 bobkové listy
- oregano
- 8 kuliček pepře
- sůl
- cukr na dochucení (kdo má rád sladší omáčku)
Do hrnce si dáme rozpálit olivový olej a na něj dáme
restovat na hrubo nastrouhanou mrkev a celer.
Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, řapíkatý celer a taky zarestujeme.
Následně přidáme mleté maso osolíme a překvapivě zarestujeme.
Přidáme nadrcený česnek, pasírovaná rajčata, osolíme, opepříme a zamícháme
Směs zalijeme vínem, přidáme koření - bobkový list, nové koření, pepř,
přiklopíme a dáme na 90 minut do trouby na 140 St.
Před podáváním si vždy odebereme porci do pánve přidáme trochu vody z těstovin,
špetku oregana, přistrouhneme parmazán, případně pro děti dosladíme a smícháme
se špagetami.
Na talíři pak ještě vydatně zdobíme parmazánem.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava