Francouzské brambory

23.02.2025 Pepa Nemrava

Když se řeknou "zapečené brambory", každý si představí něco jiného. Někdo možná zavzpomíná na neurčitou směs ze školní jídelny, někomu se začnou sbíhat sliny, protože si vzpomene na babiččiny úžasné francouzské brambory s láskou připravované. Kuchař Pepa Nemrava nám připravil recept, který určitě neosloví zastánce odlehčené stravy, za to si vychutnáte jejich intenzivní bohatou chuť.

Francouzské brambory

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na francouzské brambory budete potřebovat:

  • 1,2 kg vařených brambor ve slupce
  • 400 g vařeného uzeného masa
  • 1 PL sádla
  • 8 vajec
  • 2 cibule
  • hrst majoránky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ČL kmínu
  • 1 ČL mleté papriky
  • 250 ml smetany
  • sůl, pepř

Brambory, uzené maso a 6 vajec si uvaříme v osolené vodě. Ideálně den dopředu.

Na sádle si orestujeme cibuli do zlatova a následně orestujeme i uzené maso na kostičky.

Brambory a vajíčka prolisujeme přes “kolečko”, osolíme opepříme nastrouháme česnek, rozemneme majoránku, přidáme kmín, papriku a opatrně smícháme s masem a dáme do vymazané zapékací misky.

V misce si rozmícháme zbylá dvě vajíčka se smetanou, přidáme ke směsi, uhladíme, otřeme okraje a dáme péct do trouby na 180st 40-50 minut.

 

Tak dobrou chuť!




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes