Seitan na houbách
Máte chuť na něco teplého a voňavého? A co třeba tentokrát bez masa? Seitan na houbách je sázka na jistotu – připravíte ho raz dva. Šťavnaté houby, voňavý česnek a seitan v jemné omáčce z vývaru jsou dokonalou kombinací. Stačí přidat rýži nebo zeleninu a můžete servírovat bezmasý oběd, který nadchne i masožravce.

Zdroj: Jana Inggrid Gottfriedová
Na seitan na houbách budete potřebovat:
- 370 g dušených hub
- 370 g seitanu
- 400ml zeleninového vývaru nebo vody
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 2PL kukuřičného škrobu
- 1/2 KL kmínu
- sůl, pepř
- olej
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme drcený česnek a osolíme. Přidáme houby a kmín a krátce podusíme. Seitan nakrájíme na kostky a přidáme k houbám. V hrnku si rozmícháme v části studeného vývaru kukuřičný škrob.
Větší část vývaru zahřejeme a vlijeme do směsi. Krátce povaříme, zalijeme rozmíchaným kukuřičným škrobem a přivedeme k varu.
Není třeba dlouho vařit.
Podáváme například s rýží natural a se zeleninou.
Video můžete zhlédnout ZDE
Zdroj: Jana Inggrid Gottfriedová