Utopený salát aneb utopenci jinak
Dnes zde představujeme recept pro milovníky utopenců. Samozřejmě existuje nepřeberné množství variant na tuto českou klasiku. Ovšem dnes to bude spíše v podobě salátu, který vyniká kořeněnou a pikantní chutí.

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na utopence budete potřebovat:
- 1 kg libových párků anebo špekáčků
- 3 větší cibule
- 8 kyselých okurek
- 1 červená paprika
- 2 chilli papričky
- 3 dcl vody
- 2 dcl nálevu z okurek
- 1 dcl worcesterské omáčky
- 2 PL hrubozrnné hořčice
- 2 PL plnotučné hořčice
- 3 dcl octa
- 3 bobkové listy
- 8 kuliček nového kořeni
- 10 kuliček pepře
- 2 ČL cukru
- 1 ČL soli
- Pepř
Do hrnce nalijeme vodu, lák z okurek, Worcester, ocet, přidáme hořčice, bobkový list, nové koření, cukr, osolíme, opepříme a 10 minut provaříme.
Přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka a ještě 5 minut provaříme.
Sundáme z plotny, přidáme nakrájené papriky na nudličky, párky a okurky na kolečka a zamícháme.
Přemístíme do uzavíratelných nádob a necháme naležet v lednici alespoň 2 dny.
Dobrou chuť!
Autor: kuchař Pepa Nemrava