Utopený salát aneb utopenci jinak

05.11.2024 Pepa Nemrava

Dnes zde představujeme recept pro milovníky utopenců. Samozřejmě existuje nepřeberné množství variant na tuto českou klasiku. Ovšem dnes to bude spíše v podobě salátu, který vyniká kořeněnou a pikantní chutí.

Utopenci recept

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na utopence budete potřebovat:

  • 1 kg libových párků anebo špekáčků
  • 3 větší cibule
  • 8 kyselých okurek
  • 1 červená paprika
  • 2 chilli papričky
  • 3 dcl vody
  • 2 dcl nálevu z okurek
  • 1 dcl worcesterské omáčky
  • 2 PL hrubozrnné hořčice
  • 2 PL plnotučné hořčice
  • 3 dcl octa
  • 3 bobkové listy
  • 8 kuliček nového kořeni
  • 10 kuliček pepře
  • 2 ČL cukru
  • 1 ČL soli
  • Pepř

Do hrnce nalijeme vodu, lák z okurek, Worcester, ocet, přidáme hořčice, bobkový list, nové koření, cukr, osolíme, opepříme a 10 minut provaříme.

Přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka a ještě 5 minut provaříme.

Sundáme z plotny, přidáme nakrájené papriky na nudličky, párky a okurky na kolečka a zamícháme.

Přemístíme do uzavíratelných nádob a necháme naležet v lednici alespoň 2 dny.

Dobrou chuť!


Autor: kuchař Pepa Nemrava

Recepty Kuchař Pepa Nemrava




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes