Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

04.03.2025 Pepa Nemrava

Česká klasika, která většinou nechybí v menu v žádných tradičních hospodách. Ovšem lze si ji připravit velmi dobře i v domácích podmínkách. Velkou radost z plného talíře budou mít jistě mužští strávníci.

Vepřové výpečky, špenát, bramborový knedlík

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Výpečky

  • 1 kg prorostlejšího vepřového masa nakrájíme na menší kusy a dáme do pekáč
  • Přidáme na měsíčky nakrájené dvě cibule, nasekaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci drceného kmínu a promícháme.
  • Zlehka podlijeme vodou, přiklopíme a dáme péct na 180st 60 minut.
  • Po hodině odklopíme, a dále pečeme zhruba 40 minut a každých 10 minut promícháme.
  • Maso vybereme z pekáčku. Výpek si zredukujeme na požadovanou barvu i hustotu a znovu vše v pekáči spojíme.

Špenát

  • Cibuli nakrájenou na kostičky, česnek na plátky a vše si orestujeme na sádle.
  • Přidáme 200 g očištěného baby špenátu, osolíme, opeříme, „zastrouhneme“ muškátovým oříškem, zamícháme a necháme 3 minuty zavadnout.

Podáváme s bramborovým či houskovým knedlíkem.

Dobrou chuť!


Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes