Špenátový krém

15.04.2025 Pepa Nemrava

Tradiční zvyklosti spojené se Zeleným čtvrtkem zahrnují konzumaci zelených jídel, zejména polévek z jarních bylin, jako je špenát, kopřivy nebo medvědí česnek. Lidé věřili, že jim to přinese zdraví po celý rok. Pojďme si společně připravit špenátovou polévku dle receptu Pepy Nemravy. Špenátový krém si jistě vychutnáte i při jiných příležitostech. Příprava je opravdu velmi snadná a rychlá. Vyzkoušíte ji?

Špenátová krémová polévka

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na špenátovou polévku budeme potřebovat:

  • 300 g špenátu
  • 250 ml smetany 33%
  • 180 g zakysané smetany
  • 100 g slaniny
  • 1 PL sádla
  • 1 menší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 700 ml kuřecího vývaru
  • sůl
  • pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • rohlíky na krutonky

Na sádle si orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky, tu pak vybereme z hrnce a dáme stranou.

Na výpek po slanině si dáme zpěnit cibuli nakrájenou na kostičky.

Přidáme špenát, nadrcený česnek, osolíme, opepříme a zlehka spaříme.

Vše zalijeme vývarem, necháme 10 minut provařit a rozmixujeme.

Přidáme zakysanou smetanu, důkladně ji rozmícháme a 5 minut provaříme.

Přilijeme smetanu, „zastrouhneme“ muškátovým oříškem a ještě 5 minut provaříme.

Dobrou chuť!


Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Recepty Velikonoce Kuchař Pepa Nemrava




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes