Vepřový flamendr

09.08.2025 Pepa Nemrava

Vepřový flamendr je poctivé hospodské jídlo, které vzniklo jako rychlá a sytá večeře pro štamgasty po dlouhém večeru. Kuchař Pepa Nemrava servíruje tento pokrm ze zbylých surovin ve stylu, který si získal své místo nejen v restauracích, ale i v domácích kuchyních. Pikantní vepřové nudličky s paprikou, česnekem a sušenými houbami chutnají skvěle s bramboráčky i s rýží.

Vepřový flamendr

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na vepřový flamendr budeme potřebovat:

  • 800g vepřové pečeně bez kosti
  • ½ červené papriky
  • ½ zelené papriky
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • 4 stroužky česneku
  •    hrst sušených hub
  • 1 PL Solamylu
  • 4 PL rajčatového protlaku
  • 3 PL sojové omáčky
  • 1 ČL mleté papriky
  •     špetka chilli
  • 2 PL oleje
  •     sůl
  •     pepř

 Maso si nakrájíme na drobné nudličky a dáme ho do misky.

Přidáme vejce, Solamyl, sojovou omáčku, mletou papriku, chilli, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a necháme alespoň 2 hodiny odležet.

Mezitím si houby namočíme do studené vody.

Na pánvi si rozpálíme olej a na něm zprudka orestujeme směs.

Přidáme protlak a zarestujeme také.

Dále přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, papriky na nudličky, nastrouháme česnek, pokrájené houby, podlijeme 2 dcl vody z hub a podusíme maso doměkka.

Podáváme s bramboráčky nebo s rýží.

Dobrou chuť!


Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes