Čočkové kari s dýní a cuketou
Připravte si rychlé, chutné a výživné čočkové kari plné barev a vůní. Kombinace sladké dýně, jemné cukety a krémového kokosového mléka vytváří dokonalou harmonii chutí. Tento jednoduchý recept je ideální pro rychlý oběd i vydatnou večeři.

Zdroj: redakce PROPRARODIČE a Open AI
Suroviny
1 středně velká dýně (Hokaido nebo máslová)
1 větší cuketa
1 plechovka sterilované čočky nebo 300 g suché čočky
1 plechovka kokosového mléka
1 hrnek rýže (neuvařené)
2 líce kari pasty (domácí či kupované)
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
Postup přípravy
Dýni a cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky (máslovou dýni je třeba oloupat).
Dýni přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme cca 30 minut (nebo dle potřeby).
Čočku z konzervy slijeme, suchou čočku připravíme dle pokynů (namočíme den předem) a kari pastu rozmícháme v kokosovém mléce.
Rýži uvaříme dle zvyklostí.
Ve větším hrnci si rozehřejeme olej, na kterém orestujeme nakrájenou cuketu. Po chvilce přidáme čočku (uvařenou nebo z konzervy bez tekutiny). Znovu restujeme. Zalijeme kokosovým mlékem s kari pastou, ztlumíme plotnu a krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem a na závěr přidáme upečenou dýni.
Ihned podáváme s uvařenou rýži.
Autor: redakce PROPRARODIČE