Čočkové kari s dýní a cuketou

14.09.2025 Pro prarodiče s.r.o.

Připravte si rychlé, chutné a výživné čočkové kari plné barev a vůní. Kombinace sladké dýně, jemné cukety a krémového kokosového mléka vytváří dokonalou harmonii chutí. Tento jednoduchý recept je ideální pro rychlý oběd i vydatnou večeři.

Čočkové kari s dýní a cuketou

Zdroj: redakce PROPRARODIČE a Open AI

Suroviny

1 středně velká dýně (Hokaido nebo máslová)

1 větší cuketa

1 plechovka sterilované čočky nebo 300 g suché čočky

1 plechovka kokosového mléka

1 hrnek rýže (neuvařené)

2 líce kari pasty (domácí či kupované)

1 lžíce olivového oleje

sůl

pepř

Postup přípravy

Dýni a cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky (máslovou dýni je třeba oloupat).

Dýni přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme cca 30 minut (nebo dle potřeby).

Čočku z konzervy slijeme, suchou čočku připravíme dle pokynů (namočíme den předem) a kari pastu rozmícháme v kokosovém mléce.

Rýži uvaříme dle zvyklostí. 

Ve větším hrnci si rozehřejeme olej, na kterém orestujeme nakrájenou cuketu. Po chvilce přidáme čočku (uvařenou nebo z konzervy bez tekutiny). Znovu restujeme. Zalijeme kokosovým mlékem s kari pastou, ztlumíme plotnu a krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem a na závěr přidáme upečenou dýni.

Ihned podáváme s uvařenou rýži. 


Autor: redakce PROPRARODIČE

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes