Jablková povidla

03.08.2024 Pro prarodiče s.r.o.

Jablka a sklenice s povidly

Zdroj: redakce PROPRARODIČE

Suroviny

1 kg jablek

500 g cukru

šťáva z 1 citrónu

1 lžička mleté skořice

1 lžička mletého badyánu

Postup přípravy

Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na malé kousky.

V hrnci smícháme jablka, citronovou šťávu, skořici i badyán. Za neustálého míchání zvolna vaříme 45 minut. Nakonec můžeme ještě rozmixovat. 

Po zhoustnutí nalijeme povidla do čistých a suchých sklenic a následně můžeme ještě zavařit (není už ale nutné). Pokud již dále nezavařujeme otočíme naplněné horké sklenice dnem nahoru a necháme vychladnout. 

 

Autor: redakce PROPRARODIČE

Recepty Zavařování




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes