Marmeláda z borůvek

Zdroj: redakce eMaminy
Suroviny
1 kg borůvek
700 g cukru (třtinový nebo krupice)
1 citron
1 lžička kyseliny citrónové
Postup přípravy
Borůvky propláchneme ve velkém cedníku a necháme okapat. Potom je přendáme do skleněné misky a smícháme s cukrem. Misku zakryjeme nejlépe potravinářskou folií a takto smíchané s cukrem necháme odležet přibližně 12 hodin v lednici nebo na chladném místě.
Druhý den přenesme borůvkovou směs do hrnce, přidáme nastrouhanou kůru společně s vymačkanou šťávou z citronu a lžičkou kyseliny citrónové. Za neustálého míchání zvolna vaříme 40 minut. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem, abychom dosáhli jemné a husté konzistence a ještě asi 5 minut povaříme.
Ještě horkou marmeládu nalijeme do čistých sklenic, otřeme kraje a sklenice důkladně uzavřeme.
Poté zavaříme.
Tip: Borůvková marmeláda je svěží obměnou jahodové ve vánočním lineckém cukroví.
Autor: redakce eMaminy