Luxusní vajíčková pomazánka
Vajíčka, niva, pažitka... to zní opravdu dobře! Pepa Nemrava vám ukáže, jak se z těchto zdánlivě nesourodých surovin dá vytvořit chutná pomazánka, která vás okouzlí svou výraznou a zajímavou chutí. Tento recept rozhodně můžete využít nejen na Velikonoce.
                                Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na vajíčkovou pomazánku budete potřebovat:
- 5 vajíček uvařených natvrdo
 - 2 PL majonézy
 - 1 PL plnotučné hořčice
 - 100 g žervé
 - 60 g nivy
 - Hrst nasekané pažitky
 - Sůl
 - Pepř
 
Vajíčka si oloupeme a oddělíme žloutky od bílků.
Do misky si dáme žloutky, k nim přidáme majonézu, žervé, hořčici, najemno nastrouhanou nivu, osolíme, opepříme a rozmícháme vše do krému.
Přisypeme nahrubo nastrouhané bílky a najemno nakrájenou pažitku.
Opatrně zamícháme a máme hotovo.
Teď už jen zbývá namazat pořádnou vrstvou na dobrý chléb.
Názorné video můžete zhlédnout ZDE
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava