Kuřecí směs do tortilly
Pepa Nemrava přináší univerzální kuřecí směs, kterou využijete na milion způsobů – do tortill, s rýží, s pečivem nebo třeba jako rychlé občerstvení na party. Je šťavnatá, lehce pikantní a plná zeleniny. Hotová za pár minut a s chutí, která vás nepustí.

Zdroj: Pepa Nemrava
Recept na kuřecí směs:
Do misky si připravíme 3 lžíce sójové omáčky, lžičku kari prášku, lžičku mleté papriky, půl lžičky bramborového škrobu, 2 lžíce oleje, opepříme a zamícháme.
Do směsi si naložíme kuřecí maso (asi 500 g) nakrájené na kostičky a necháme aspoň 20 minut odpočinout.
Mezi tím si nakrájíme jednu červenou cibuli, půlku červené a půlku zelené papriky a dáme zarestovat na lžíci oleje.
K opečené zelenině vložíme kuřecí maso a také zarestujeme.
Přidáme dvě lžíce rajčatového protlaku a promícháme.
Nakonec přisypeme plechovku červených fazolí, plechovku kukuřice, přiklopíme necháme 5 minut provařit a můžeme podávat.
Dip na tortillu:
Do misky si vložíme 2 lžíce zakysané smetany, 2 lžičky protlaku, tři nadrcené stroužky česneku, lžíci citronové šťávy, lžičku cukru, osolíme a důkladně promícháme.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava