Pohankové koláčky
Lehké, chutné a přitom plné živin – přesně takové jsou pohankové koláčky s mangovým džemem a kešu oříšky. Díky pohance, vločkám a proteinu mají vysokou výživovou hodnotu a hodí se jako zdravější dezert i rychlá svačinka. Připravíte je jednoduše a potěší nejen svou chutí, ale i krásným vzhledem.

Zdroj: Jana Inggrid Gottfriedová
Na pohankové koláčky budete potřebovat:
- 100g pohanky v suchém stavu
- 80 g hladké mouky
- 50 g mletých ovesných vloček
- 3 vrchovaté PL vanilkového proteinu
- 2 vejce
- 100 g másla
- 100 ml vody
- 3 vrchovaté KL prášku do pečiva bez fosfátů
Na ozdobu:
- mangový džem (zvolte, jaký máte)
- kešu ořechy
Pohanku si uvaříme dle návodu a necháme zcela vychladnout. Ze všech surovin vypracujeme těsto, vytvarujeme kuličky, do kterých na plechu s pečicím papírem uděláme důlky, které plníme džemem. Ozdobíme kešu ořechem a pečeme v troubě na 180st cca 25 minut.
Videorecept ZDE
Zdroj: Jana Inggrid Gottfriedová