Dušené hovězí s pórkem a pečené brambory

11.10.2025 Pepa Nemrava

I zdánlivě obyčejný pokrm, jako je hovězí maso s pórkem a pečenými brambory, může chutnat výjimečně. S tímto receptem od Pepy Nemravy ho zvládne připravit i kuchař-začátečník – a přitom potěší každého u stolu svou jednoduchostí a výbornou chutí.

Dušené hovězí s pórkem a pečené brambory

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na hovězí s pórkem budete potřebovat:

  • 800 g hovězího masa
  • 1 větší pórek
  • 800 g malých brambor
  • 3 PL plnotučné hořčice
  • 1 PL sádla
  • 1 PL kmínu
  • 300 ml vody
  • Sůl
  • Pepř

Maso nakrájené na větší kostky si zatáhneme na sádle.

Osolíme, opepříme, přidáme kmín, hořčici, promícháme, podlijeme vodou a necháme dusit do měkka.

Pórek si očistíme a nakrájíme na půlkolečka.

Když je maso měkké, tak přidáme pórek a ještě 10 minut provaříme.

Brambory si uvaříme v osolené vodě, rozkrojíme a vyskládáme na plech.

Osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením a dáme péct na 230st do trouby až budou krásně zlaté.

Dobrou chuť!

 

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes