Falešná dršťková polévka z hlívy
Ne každý si pochutná na klasické dršťkové polévce, ale její bezmasá varianta z hlívy ústřičné vás mile překvapí. Při vaření krásně provoní kuchyň kořením a její chuť vás nadchne natolik, že si ji zařadíte mezi oblíbené polévky nejen ve všední dny.

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Budete potřebovat:
- 300 g hlívy ústřičné
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 PL hladké mouky
- 1 ČL kmínu
- 1 ČL mleté papriky
- Chilli dle chuti
- 2 PL rostlinného oleje
- 8 kuliček nového koření
- 10 kuliček pepře
- Špetka sušeného tymiánu
- 3 bobkové listy
- 3 stroužky česneku
- Hrst majoránky
- Sůl
- Pepř
Cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme a oboje opečeme na oleji.
Zaprášíme moukou, zarestujeme a přidáme mletou papriku, chilli dle chuti a znovu zarestujeme.
Hlívu očistíme, nakrájíme na větší kusy, přidáme do hrnce a zalijeme 1,5l vody.
Osolíme, opepříme, přidáme tymián, zbytek koření a zvolna vaříme 15-20 minut
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava