Gulášová polévka
Když se spojí hovězí maso, brambory, fazole a voňavé koření, vznikne gulášová polévka, která potěší každého. Je sytá, jednoduchá a plná chutí. Recept připravil kuchař Pepa Nemrava.
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na gulášovou polévku budete potřebovat:
- 1 cibule
- 4 brambory
- 1 PL hladké mouky
- 200 g hovězího masa
- 2 PL sádla
- 2 ČL mleté papriky
- 2 PL rajčatového protlaku
- 1,2 l vody
- 8 kuliček nového koření
- 10 kuliček pepře
- 3 bobkové listy
- 1 plechovka červených fazolí
- 2 stroužky česneku
- hrst sušené majoránky
- 1 ČL drceného kmínu
- hrst nasekané petrželky
- sůl
- pepř
V hrnci rozpálíme sádlo a na něj dáme dozlatova osmahnout nadrobno pokrájenou cibulku.
Když je cibulka hotová, přidáme na velmi malé kostičky nakrájené maso a necháme ho zatáhnout.
Opečené maso zaprášíme moukou a krátce opékáme, dokud nezíská zlatavý odstín.
Poté přidáme červenou papriku, kmín, osolíme, opepříme a vše krátce prohřejeme, aby se koření rozvonělo.
Vmícháme rajčatový protlak a necháme ho chvíli zkaramelizovat.
Směs zalijeme vodou z brambor, dobře promícháme, přidáme divoké koření, nadrcený česnek a vaříme alespoň 50 minut.
Nakonec přidáme uvařené brambory, fazole i s nálevem, rozemnutou majoránku a ještě 15 minut povaříme.
Na talíři ozdobíme nasekanou petrželkou.
Dobrou chuť!
Videorecept ZDE
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava