Gulášová polévka

04.11.2025 Pepa Nemrava

Když se spojí hovězí maso, brambory, fazole a voňavé koření, vznikne gulášová polévka, která potěší každého. Je sytá, jednoduchá a plná chutí. Recept připravil kuchař Pepa Nemrava.

Gulášová polévka

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na gulášovou polévku budete potřebovat:

  • 1 cibule
  • 4 brambory
  • 1 PL hladké mouky
  • 200 g hovězího masa
  • 2 PL sádla
  • 2 ČL mleté papriky
  • 2 PL rajčatového protlaku
  • 1,2 l vody
  • 8 kuliček nového koření
  • 10 kuliček pepře
  • 3 bobkové listy
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 2 stroužky česneku
  • hrst sušené majoránky
  • 1 ČL drceného kmínu
  • hrst nasekané petrželky
  • sůl
  • pepř

 V hrnci rozpálíme sádlo a na něj dáme dozlatova osmahnout nadrobno pokrájenou cibulku.

Když je cibulka hotová, přidáme na velmi malé kostičky nakrájené maso a necháme ho zatáhnout.

Opečené maso zaprášíme moukou a krátce opékáme, dokud nezíská zlatavý odstín.

Poté přidáme červenou papriku, kmín, osolíme, opepříme a vše krátce prohřejeme, aby se koření rozvonělo.

Vmícháme rajčatový protlak a necháme ho chvíli zkaramelizovat.

Směs zalijeme vodou z brambor, dobře promícháme, přidáme divoké koření, nadrcený česnek a vaříme alespoň 50 minut.

Nakonec přidáme uvařené brambory, fazole i s nálevem, rozemnutou majoránku a ještě 15 minut povaříme.

Na talíři ozdobíme nasekanou petrželkou.

Dobrou chuť!

Videorecept ZDE

 

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes