Krčmářské špízy

19.07.2025 Pepa Nemrava

Chcete si doma dopřát chuť jako z poctivé české hospody? Krčmářské špízy kombinují maso, sýr a slaninu v křupavém obalu, který vás přenese rovnou ke štamgastskému stolu. Smažené dozlatova, zapečené v troubě a podávané s domácí tatarkou a hranolkami – ideální na oslavy, grilování nebo jako výjimečný víkendový oběd.

Krčmářské špízy

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na špízy budete potřebovat:

  • 300 g Eidamu nebo goudy 45%
  • 300 g kotlety bez kosti
  • 300 g uzeného boku nebo slaniny
  • 3 vajíčka
  • Strouhanka ze 3 rohlíků
  • Mouka
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej na smažení
  • Špejle

Maso si nakrájíme na plátky, naklepeme, nasolíme a napepříme z obou stran a rozkrájíme na menší kousky.

Sýr si rozkrájíme na plátky zhruba 1 cm tlusté a ty pak na čtvrtiny.

Uzený bok si rozkrájíme na tenčí plátky a ty pak na velikost zhruba jako sýr a kotletku.

Vše střídavě napichujeme na špejle. (Ideálně nezačínejte a nekončete napichování sýrem, ale masem)

Hotové špízy obalujeme nejprve v klasickém trojobalu a následně ještě jednou ve vajíčku a strouhance.

Pak ihned zprudka smažíme ve větší vrstvě oleje do zlatova.

Usmažené špízy vyndáme na starší chléb a dáme dotáhnout do trouby rozpálené na 160 St zhruba 10 minut.

Podáváme s domácí tatarkou a hranolkami.

Dobrou chuť!

 

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty



Další články



Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes