Krčmářské špízy
Chcete si doma dopřát chuť jako z poctivé české hospody? Krčmářské špízy kombinují maso, sýr a slaninu v křupavém obalu, který vás přenese rovnou ke štamgastskému stolu. Smažené dozlatova, zapečené v troubě a podávané s domácí tatarkou a hranolkami – ideální na oslavy, grilování nebo jako výjimečný víkendový oběd.

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na špízy budete potřebovat:
- 300 g Eidamu nebo goudy 45%
- 300 g kotlety bez kosti
- 300 g uzeného boku nebo slaniny
- 3 vajíčka
- Strouhanka ze 3 rohlíků
- Mouka
- Sůl
- Pepř
- Olej na smažení
- Špejle
Maso si nakrájíme na plátky, naklepeme, nasolíme a napepříme z obou stran a rozkrájíme na menší kousky.
Sýr si rozkrájíme na plátky zhruba 1 cm tlusté a ty pak na čtvrtiny.
Uzený bok si rozkrájíme na tenčí plátky a ty pak na velikost zhruba jako sýr a kotletku.
Vše střídavě napichujeme na špejle. (Ideálně nezačínejte a nekončete napichování sýrem, ale masem)
Hotové špízy obalujeme nejprve v klasickém trojobalu a následně ještě jednou ve vajíčku a strouhance.
Pak ihned zprudka smažíme ve větší vrstvě oleje do zlatova.
Usmažené špízy vyndáme na starší chléb a dáme dotáhnout do trouby rozpálené na 160 St zhruba 10 minut.
Podáváme s domácí tatarkou a hranolkami.
Dobrou chuť!