Kuře na zelí

01.11.2025 Pepa Nemrava

Kuře na zelí trochu jinak! V téhle odlehčené, ale chuťově výrazné variantě od Pepy Nemravy se kombinuje svěží kysané zelí s jemností pečeného kuřete. Díky netradičnímu postupu získáte jídlo plné chuti, které přitom nezatíží. Pokud vynecháte máslo, skoro dietní!

Kuře na zelí

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na kuře na zelí budeme potřebovat:

1 kuře

1/2 hlávky zelí

1 cibule

4 PL vinného octa

4 plátky másla

2 PL drceného kmínu

1 PL cukru

sůl

pepř

 

Zelí si nakrouháme najemno, dáme do misky, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, 1PL drceného kmínu, ocet, cukr, opepříme, osolíme.

Důkladně promačkáme, promícháme a necháme 20 minut odpočinout.

Mezitím si rozčtvrtíme, nasolíme, napepříme a okmínujeme kuře.

Do pekáče si dáme zelí a na něj nandáme kuřecí čtvrtky kůží dolů.

Přiklopíme a dáme péct do trouby rozehřáté na 160 st asi na hodinu.

Po hodince odklopíme, kuře otočíme kůží nahoru, na každou čtvrtku dáme plátek másla a ještě dopečeme 30 až 45 minut do zlatova na 200 st.

Dobrou chuť!


Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes