Kuře na zelí
Kuře na zelí trochu jinak! V téhle odlehčené, ale chuťově výrazné variantě od Pepy Nemravy se kombinuje svěží kysané zelí s jemností pečeného kuřete. Díky netradičnímu postupu získáte jídlo plné chuti, které přitom nezatíží. Pokud vynecháte máslo, skoro dietní!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na kuře na zelí budeme potřebovat:
1 kuře
1/2 hlávky zelí
1 cibule
4 PL vinného octa
4 plátky másla
2 PL drceného kmínu
1 PL cukru
sůl
pepř
Zelí si nakrouháme najemno, dáme do misky, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, 1PL drceného kmínu, ocet, cukr, opepříme, osolíme.
Důkladně promačkáme, promícháme a necháme 20 minut odpočinout.
Mezitím si rozčtvrtíme, nasolíme, napepříme a okmínujeme kuře.
Do pekáče si dáme zelí a na něj nandáme kuřecí čtvrtky kůží dolů.
Přiklopíme a dáme péct do trouby rozehřáté na 160 st asi na hodinu.
Po hodince odklopíme, kuře otočíme kůží nahoru, na každou čtvrtku dáme plátek másla a ještě dopečeme 30 až 45 minut do zlatova na 200 st.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava