Kuře s nádivkou

22.11.2025 Pepa Nemrava

Nemusíte celé kuře složitě odkostit, abyste ho mohli naplnit lahodnou nádivkou. Stačí ponechat spodní části stehen a díky tomu se vše snadno plní i zašívá. Kuchař Pepa Nemrava přináší recept na pečené kuře s originální nádivkou, ve které nechybí parmazán, kešu oříšky ani voňavé bylinky. Výsledek? Dokonalý nedělní oběd, který potěší celou rodinu.

Kuře s nádivkou

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na nadívané kuře budete potřebovat:

  • 1 kuře
  • 4 rohlíky
  • 50 g parmazánu
  • 3 vajíčka
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 200ml mléka
  • 4 PL másla
  • hrst petrželky
  • hrst kešu
  • drcený kmín
  • provensálské bylinky
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř

Nakrájíme si 4 rohlíky, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku, provensálské bylinky, 50g parmazánu a hrst sekané petrželky.

Na 2PL másla si zesklovatíme cibulku, přidáme k ní 2dcl mléka, 3 vajíčka, rozšleháme a nalijeme k rohlíkům.

Nádivku naplníme do vykostěného kuřete (spodní stehna mohou zůstat nevykostěná).

Kuře si sešijeme potravinářským nebo silikonovým provázkem.

Maso nasolíme, opepříme a posypeme kmínem z obou stran.

Z alobalu si uděláme pevnější proužek a kuře si sním „obtočíme“, aby nám drželo tvar. Jde o „kolečko“, které umístíme pod kuře tak, aby podpíralo boky kuřete. (takové „mantinely“)

Podlijeme vodou, přiklopíme a dáme péct na 180st 90 minut.

Po 90 minutách odklopíme, položíme na něj 2 lžíce másla a za občasného přelívání výpekem dopečeme na 230 st 30 minut dozlatova.

Dobrou chuť!

Video s návodem ZDE


Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes