Kuře v solné krustě

12.08.2025 Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava připravuje tradiční i méně známé recepty. Tento patří do druhé skupiny. Pokud se obáváte, že bude kuře po upečení přesolené, vězte, že je výborné. Masíčko jen odpadává od kostí a přesolené rozhodně není. Recept je v pořádku, opravdu je potřeba 2 kg soli na jedno kuře.

Kuře v solné krustě

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na kuře v solné krustě budete potřebovat:

  • 1 kuře cca 1,5 kg
  • 2 kg soli
  • 4 bílky
  • 4 větvičky rozmarýnu
  • 6 snítek Tymiánu
  • 8 lístků šalvěje
  • 1/2 citronu
  • 100 g másla

(byliny se mohou použít i sušené)

Připravíme si celé kuře a na prsou pod kůží si vytvoříme prsty kapsu na pravé i levé straně.

Do kapes na každou stranu vsuneme centimetrový plátek másla, 2 větvičky rozmarýnu, 4 snítky tymiánu, a 2 lístky šalvěje.

Zbytek másla a bylinek společně s citronem vložíme dovnitř kuřete.

V misce si důkladně promícháme všechnu sůl a 4 bílky.

Do zapékací misky vyložené pečícím papírem a nebo do pekáče si nasypeme 2 centimetry solné směsi, na ni vložíme kuře a zbytkem směsi kuře zasypeme a důkladně „uplácáme“ tak, aby nám vznikla ideálně uzavřená krusta.

Kuře vložíme do trouby a pečeme na 200 st 90 minut.

Následně kuře vyndáme a ještě necháme 15 minut pracovat.

Poté krustu rozbijeme, kuře vyjmeme a důkladně očistíme od soli.

Podáváme s vařenými bramborami.

Dobrou chuť!

Názorné video můžete zhlédnout ZDE


Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Recepty Kuchař Pepa Nemrava




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes