Pikantní dýňová polévka v podání Pepy Nemravy

16.08.2025 Pepa Nemrava

Když venku přituhuje, není nic lepšího než se zahřát miskou voňavé dýňové polévky. Tato krémová varianta z dýně hokaido s kokosovým mlékem, zázvorem a špetkou chilli potěší nejen chuťové pohárky, ale i tělo a duši. Je hotová během chvilky a ideální jako lehký oběd, večeře nebo podzimní předkrm.

Pikantní dýňová polévka v podání Pepy Nemravy

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na dýňovou polévku budete potřebovat:

  • 500 g dýně hokaido
  • 165 g kokosového mléka
  • 500 ml vody
  • šťáva z 1⁄2 citrónu
  • 1 chilli paprička
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 5 cm čerstvého zázvoru
  • sůl
  • pepř
  • sekaná petrželka (nebo kdo má rád, tak koriandr)
  • dýňová semínka

Dýni si rozpůlíme, vybereme z ní semínka, očistíme, umyjeme, nakrájíme na kostičky a na olivovém oleji orestujeme.

Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu, oloupaný, nakrájený zázvor, chilli dle chuti, zalijeme vodou a dáme vařit 15 minut.

Vše důkladně rozmixujeme, přecedíme, přilijeme kokosové mléko, důkladně rozmícháme a 5 minut povaříme.

Mezi tím si opražíme dýňová semínka na pánvi.

Na talíři ozdobíme dýňovými opraženými semínky, petrželkou a nasekanou chilli papričkou.

 

Dobrou chuť!


Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes