Pikantní dýňová polévka v podání Pepy Nemravy
Když venku přituhuje, není nic lepšího než se zahřát miskou voňavé dýňové polévky. Tato krémová varianta z dýně hokaido s kokosovým mlékem, zázvorem a špetkou chilli potěší nejen chuťové pohárky, ale i tělo a duši. Je hotová během chvilky a ideální jako lehký oběd, večeře nebo podzimní předkrm.

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na dýňovou polévku budete potřebovat:
- 500 g dýně hokaido
- 165 g kokosového mléka
- 500 ml vody
- šťáva z 1⁄2 citrónu
- 1 chilli paprička
- 3 lžíce olivového oleje
- 5 cm čerstvého zázvoru
- sůl
- pepř
- sekaná petrželka (nebo kdo má rád, tak koriandr)
- dýňová semínka
Dýni si rozpůlíme, vybereme z ní semínka, očistíme, umyjeme, nakrájíme na kostičky a na olivovém oleji orestujeme.
Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu, oloupaný, nakrájený zázvor, chilli dle chuti, zalijeme vodou a dáme vařit 15 minut.
Vše důkladně rozmixujeme, přecedíme, přilijeme kokosové mléko, důkladně rozmícháme a 5 minut povaříme.
Mezi tím si opražíme dýňová semínka na pánvi.
Na talíři ozdobíme dýňovými opraženými semínky, petrželkou a nasekanou chilli papričkou.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava