Recept na vynikající hummus
Hummus je důkazem, že skvělé jídlo nemusí obsahovat maso. Podle kuchaře Pepy Nemravy si na něm pochutná i zapřisáhlý masožravec – zvlášť když ho doplníte o čerstvou zeleninu, jako je mrkev, okurka nebo řapíkatý celer. Vyzkoušejte dvě lahodné varianty: klasickou a se sušenými rajčaty.

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Suroviny na Základní hummus:
- 600 g sterilované cizrny
- 200 g tahini pasty
- Šťáva z jednoho citronu
- 4 stroužky česneku
- 2 PL římského kmínu
- 1 PL mleté papriky
- Sůl
- Pepř
Na ozdobení:
- Olivový olej
- Chilli
- Tmavý sezam
- Světlý sezam
Cizrnu si scedíme, dáme do misky a přilijeme asi 100 ml nálevu.
Přidáme římský kmín, nastrouhaný česnek, citron, tahini pastu, mletou papriku, osolíme, opepříme a důkladně rozmixujeme.
Do druhé varianty přidáme 100 g sušených rajčat a také rozmixujeme.
V misce pokapeme olivovým olejem zasypeme chilli a sezamem. Nebo můžete navrch nandat zbytek nasekaných sušených rajčat.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava