Tři snadné dipy ke grilovaným masům

08.06.2024 Pro prarodiče s.r.o.

Hledáte lahodné a snadno připravitelné dipy ke grilovaným masům? Není nic jednoduššího! Nabízíme vám tři recepty na dipy, které si zamilujete. Ať už máte rádi pikantní, krémové nebo osvěžující chutě, u nás si každý najde to své.

Dipy k masu

Zdroj: redakce PROPRARODIČE

První recept je na Mango-chilli salsu, která je ideální pro milovníky pikantních chutí. Mango dodává sladkost a chilli paprička pikantnost. Druhý recept je na Okurkovo-jogurtovou salsu s mátou, která je lehká a osvěžující. Je ideální pro horké letní dny. A třetí recept je na Dijonskou majonézu s hnědým cukrem, která je sladká a pikantní zároveň.

Všechny dipy se snadno připravují a zaručeně potěší vaše chuťové pohárky. Vyzkoušejte je a uvidíte sami!

1. Mango-chilli salsa:

Ingredience:

  • 1 zralé mango
  • 1 červená cibule
  • 1 chilli paprička (pokud si přejete pikantnost)
  • koriandr
  • šťáva z 1 limetky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  • Mango oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  • Cibuli nakrájejte na malé kostičky.
  • Chilli papričku nasekejte najemno (pouze pokud chcete pálivější chuť).
  • Všechny ingredience vložte do misky a promíchejte.
  • Dochuťte šťávou z limetky, solí a pepřem.
  • Podávejte s trochou nasekaného koriandru.

 

2. Okurkovo-jogurtová salsa s mátou:

Ingredience:

  • 1 salátová okurka
  • 150 g bílého jogurtu
  • 1 stroužek česneku
  • hrst čerstvé máty
  • šťáva z 1 limetky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  • Okurku nakrájejte na tenké plátky a nechte v cedníku 30 minut okapat.
  • V misce smíchejte jogurt, prolisovaný česnek, nasekanou mátu, šťávu z limetky, sůl a pepř.
  • K jogurtové směsi přidejte okurku a promíchejte.
  • Dip nechte v lednici alespoň 30 minut odležet.

3. Dijonská majonéza s hnědým cukrem:

Ingredience:

  • 200 ml majonézy
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce hnědého cukru (lze použít i med)
  • 1 lžíce jablečného octa
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

Všechny ingredience vložte do misky a důkladně promíchejte. Dochuťte si vše k dokonalosti.

Tipy:

Dipy můžete obohatit o další ingredience podle chuti, například o kapary, olivy, sušené i čerstvé bylinky, nakládaná rajčata apod.

Studené letní omáčky můžete rovněž podávat v miskách s křupavými chipsy, nakrájenou zeleninou, bagetou nebo pita chlebem. Další zajímavou možností ke grilovaným masům může být domácí barbecue omáčka.

Zbylé dipy skladujte v lednici a spotřebujte do 3 dnů.

Přejeme dobrou chuť!

Grilování Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes