Tvarůžková variace na tatarák

19.08.2025 Pepa Nemrava

Tatarák lze připravit v mnoha variantách od cuketového, přes bramborový, lososový, řepový až po klasický z hovězího masa. Kuchař Pepa Nemrava nám představuje recept, který je možná mírně neobvyklý, zato velmi chutný. Tvarůžkový tatarák se bude vyjímat jako netradiční pohoštění na oslavách či jako „něco slaného k pivu“.

Tatarák z tvarůžků

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na tatarák z tvarůžků budete potřebovat:

  • 160 g Olomouckých tvarůžků
  • 1/2 červené cibule
  • chilli paprička dle chuti
  • 1 stroužek česneku
  • 1 žloutek
  • 2 PL piva
  • 1 PL rostlinného oleje
  • 2 ČL dijonské hořčice
  • 1/2 ČL mleté papriky
  • bílý pepř
  • sůl

Cibuli a chilli papričku si nakrájíme nadrobno a dáme do misky.

Přidáme utřený česnek, žloutek, pivo, olej, hořčici, mletou papriku, pepř, opatrně sůl (tvarůžky jsou sami osobě slané) a vše důkladně promícháme.

Tvarůžky nakrájíme na drobné kostičky a přimícháme do směsi.

Tatarák necháme 15-20 minut odpočinout v pokojové teplotě a pak si ho vychutnáme, buď na topince anebo rovnou z misky.

  • TIP: Pokud budete tatarák dělat ve větším množství a budete ho chtít podávat až například druhý den, tak vynechte žloutek a přidejte ho těsně před podáváním.

Názorné video ke zhlédnutí ZDE.

Dobrou chuť!

 

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Recepty Kuchař Pepa Nemrava




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes