Tvarůžková variace na tatarák
Tatarák lze připravit v mnoha variantách od cuketového, přes bramborový, lososový, řepový až po klasický z hovězího masa. Kuchař Pepa Nemrava nám představuje recept, který je možná mírně neobvyklý, zato velmi chutný. Tvarůžkový tatarák se bude vyjímat jako netradiční pohoštění na oslavách či jako „něco slaného k pivu“.

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na tatarák z tvarůžků budete potřebovat:
- 160 g Olomouckých tvarůžků
- 1/2 červené cibule
- chilli paprička dle chuti
- 1 stroužek česneku
- 1 žloutek
- 2 PL piva
- 1 PL rostlinného oleje
- 2 ČL dijonské hořčice
- 1/2 ČL mleté papriky
- bílý pepř
- sůl
Cibuli a chilli papričku si nakrájíme nadrobno a dáme do misky.
Přidáme utřený česnek, žloutek, pivo, olej, hořčici, mletou papriku, pepř, opatrně sůl (tvarůžky jsou sami osobě slané) a vše důkladně promícháme.
Tvarůžky nakrájíme na drobné kostičky a přimícháme do směsi.
Tatarák necháme 15-20 minut odpočinout v pokojové teplotě a pak si ho vychutnáme, buď na topince anebo rovnou z misky.
- TIP: Pokud budete tatarák dělat ve větším množství a budete ho chtít podávat až například druhý den, tak vynechte žloutek a přidejte ho těsně před podáváním.
Názorné video ke zhlédnutí ZDE.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava