Vepřové maso v mrkvi

05.08.2025 Pepa Nemrava

Znáte klasiku „vepřové v mrkvi“ – ale zkusili jste ji někdy s pomerančovým džusem? Kuchař Pepa Nemrava přináší osvěženou verzi oblíbeného jídla, kde se jemně nasládlá mrkev potkává s voňavým kořením a šťavnatou krkovicí. Skvělý tip na rodinný oběd, který chutná jinak, ale pořád domácky.

Vepřové maso v mrkvi

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na vepřové s mrkví budete potřebovat:

  • 600 g vepřové krkovice
  • 600 g mrkve
  • 1 cibule,
  • 1 PL sádla
  • 2 dl pomerančového džusu
  • 1 PL octa
  • 1 PL cukru
  • 1 ČL kmínu
  • špetka muškátového oříšku
  • pepř
  • sůl

V hrnci si rozpustíme sádlo a na něm orestujeme nahrubo pokrájenou cibuli.

Maso nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli, zarestujeme, osolíme, opepříme, přidáme kmín, špetku muškátového oříšku, zalijeme pomerančovým džusem a necháme 30 minut dusit pod pokličkou.

Mezitím si očistíme mrkev, nastrouháme ji na tenká kolečka a přidáme k masu.

Vše zamícháme, přidáme ocet, cukr a dusíme, dokud nebude maso měkké.

Brambory si pak už jen uvaříme v osolené vodě a rozšťoucháme se smaženou cibulkou a sekanou petrželkou.

Dobrou chuť.

 

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes