CHILLI CON CARNE

21.10.2025 Pepa Nemrava

Říká se, že na světě neexistují dvě stejná chilli con carne. Každý kuchař má svůj rukopis – jiný druh masa, jinou směs koření i tajný trik, díky kterému je jeho chilli „to pravé“. A právě proto je tento pokrm tak oblíbený – dovoluje experimentovat, objevovat nové kombinace chutí a vytvořit jídlo, které zahřeje i potěší. Recept, o který se s námi podělil kuchař Pepa Nemrava, je důkazem, že i klasika může mít osobitý šmrnc.

CHILLI CON CARNE

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na „chilli con carne“ budete potřebovat:

  • 600 g mletého hovězího masa
  • 400 g fazolí dle vlastního výběru
  • 2 cibule
  • 2 plechovky sekaných rajčat
  • 1 ČL mleté skořice
  • 1 ČL mletého římského kmínu
  • 1 PL sladké papriky
  • mleté chilli dle chuti
  • čerstvé chilli dle chuti
  • 4 stroužky česneku
  • větší kostička kvalitní hořké čokolády (70 a víc procent kakaa)
  • 2 PL rostlinného oleje
  • sůl
  • pepř

Fazole si namočíme a uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu.

Cibuli si nakrájíme na kostičky a zarestujeme na oleji do zlatova.

Přidáme mleté maso a postupně ho rozmělňujeme a restujeme.

Maso osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku, mleté chilli, římský kmín, skořici a promícháme.

Následně přidáme jednu plechovku sekaných rajčat a 200 ml vody.

Přiklopíme a vložíme do trouby na 140 stupňů asi na 2 hodiny.

Průběžně mícháme.

Dále přidáme scezené fazole, druhou plechovku rajčat, drcený česnek, dochutíme solí, pepřem, nasekanými chilli papričkami a ještě 30 minut provaříme.

Nakonec vmícháme kostičku hořké čokolády.

Dobrou chuť!

Videorecept ZDE


Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes