CHILLI CON CARNE
Říká se, že na světě neexistují dvě stejná chilli con carne. Každý kuchař má svůj rukopis – jiný druh masa, jinou směs koření i tajný trik, díky kterému je jeho chilli „to pravé“. A právě proto je tento pokrm tak oblíbený – dovoluje experimentovat, objevovat nové kombinace chutí a vytvořit jídlo, které zahřeje i potěší. Recept, o který se s námi podělil kuchař Pepa Nemrava, je důkazem, že i klasika může mít osobitý šmrnc.

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na „chilli con carne“ budete potřebovat:
- 600 g mletého hovězího masa
- 400 g fazolí dle vlastního výběru
- 2 cibule
- 2 plechovky sekaných rajčat
- 1 ČL mleté skořice
- 1 ČL mletého římského kmínu
- 1 PL sladké papriky
- mleté chilli dle chuti
- čerstvé chilli dle chuti
- 4 stroužky česneku
- větší kostička kvalitní hořké čokolády (70 a víc procent kakaa)
- 2 PL rostlinného oleje
- sůl
- pepř
Fazole si namočíme a uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu.
Cibuli si nakrájíme na kostičky a zarestujeme na oleji do zlatova.
Přidáme mleté maso a postupně ho rozmělňujeme a restujeme.
Maso osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku, mleté chilli, římský kmín, skořici a promícháme.
Následně přidáme jednu plechovku sekaných rajčat a 200 ml vody.
Přiklopíme a vložíme do trouby na 140 stupňů asi na 2 hodiny.
Průběžně mícháme.
Dále přidáme scezené fazole, druhou plechovku rajčat, drcený česnek, dochutíme solí, pepřem, nasekanými chilli papričkami a ještě 30 minut provaříme.
Nakonec vmícháme kostičku hořké čokolády.
Dobrou chuť!
Videorecept ZDE
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava