Salát s řapíkatým celerem
Hledáte rychlý, svěží a vitamíny nabitý salát, který skvěle chutná i zasytí? Vyzkoušejte jednoduchou kombinaci křupavého řapíkatého celeru a šťavnatých jablek! Tento lehký recept, připravený jen z několika málo surovin, je ideální jako zdravá svačina, osvěžující příloha nebo lehká večeře. Díky citronové šťávě a volitelným naklíčeným mungo fazolkám dodáte tělu cenné živiny, které podpoří vaši imunitu i trávení. Salát je hotový za pár minut.
Zdroj: redakce PROPRARODIČE
Suroviny
3 stonky řapíkatého celeru
3 jablka
šťáva z citronu
naklíčené mungo fazolky (nemusí být)
Postup přípravy
Řapíkatý celer i jablka omyjeme. Celer oškrábeme škrabkou.
Vše nakrájíme na menší tenké kousky a umístíme do misky.
Jablka ponecháme ve slupce. Přimícháme hrst naklíčeným mungo fazolek. Zakápneme pár kapkami citronu.
Salát ochutnáme a případně osolíme. Dozdobíme například pár kousky vlašských ořechů.
Autor: redakce PROPRARODIČE