Žebrácké maso
Opět přinášíme zajímavý recept od kuchaře Pepy Nemravy. Velkou výhodou je jeho rychlá příprava. Trouba v podstatě udělá téměř vše a my se během pečení můžeme věnovat třeba odpočinku s kávou. Výsledkem bude neuvěřitelně šťavnaté a chuťově bohaté jídlo, které zasytí celou rodinu a potěší i ty nejnáročnější gurmány.

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na Žebrácké maso budeme potřebovat:
- 600 g vepřové kotlety nebo krkovice
- 200 g nivy
- 1 PL sádla
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 žlutá paprika
- 4 kyselé okurky
- 100 ml láku z okurek
- 100 ml passaty
- cukr dle chuti
- sůl
- pepř
Maso nakrájíme zhruba na centimetrové plátky a naklepeme na hodně tenko (proto Žebrácké maso)
Nasolíme, opepříme a zarestujeme v pánvi na rozpáleném sádle z obou stran zhruba 1 minutu z každé strany.
Opečené plátky přendáme do pekáče a přemístíme do trouby předehřáté na 200 st.
Papriky s cibuli si očistíme, nakrájíme na nudličky a vložíme na pánev s výpekem po mase.
Zeleninu osolíme, opepříme a zlehka opečeme.
Následně přidáme passatu, kyselé okurky nakrájené na kolečka, případně dochutíme cukrem a 5 minut společně na pánvi provaříme.
Hotovou směs navrstvíme na maso a společně pečeme tak, aby maso bylo celkově v troubě asi 50 minut.
Těsně před dopečením do pekáče nasypeme nastrouhanou nivu, a ještě pár minut zapečeme.
Podávat můžeme s vařenými či šťouchanými bramborami.
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava