Žebrácké maso

15.07.2025 Pepa Nemrava

Opět přinášíme zajímavý recept od kuchaře Pepy Nemravy. Velkou výhodou je jeho rychlá příprava. Trouba v podstatě udělá téměř vše a my se během pečení můžeme věnovat třeba odpočinku s kávou. Výsledkem bude neuvěřitelně šťavnaté a chuťově bohaté jídlo, které zasytí celou rodinu a potěší i ty nejnáročnější gurmány.

Žebrácké maso

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na Žebrácké maso budeme potřebovat:

  • 600 g vepřové kotlety nebo krkovice
  • 200 g nivy
  • 1 PL sádla
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 4 kyselé okurky
  • 100 ml láku z okurek
  • 100 ml passaty
  • cukr dle chuti
  • sůl
  • pepř

Maso nakrájíme zhruba na centimetrové plátky a naklepeme na hodně tenko (proto Žebrácké maso)

Nasolíme, opepříme a zarestujeme v pánvi na rozpáleném sádle z obou stran zhruba 1 minutu z každé strany.

Opečené plátky přendáme do pekáče a přemístíme do trouby předehřáté na 200 st.

Papriky s cibuli si očistíme, nakrájíme na nudličky a vložíme na pánev s výpekem po mase.

Zeleninu osolíme, opepříme a zlehka opečeme.

Následně přidáme passatu, kyselé okurky nakrájené na kolečka, případně dochutíme cukrem a 5 minut společně na pánvi provaříme.

Hotovou směs navrstvíme na maso a společně pečeme tak, aby maso bylo celkově v troubě asi 50 minut.

Těsně před dopečením do pekáče nasypeme nastrouhanou nivu, a ještě pár minut zapečeme.

Podávat můžeme s vařenými či šťouchanými bramborami.


Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty



Další články



Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes