Borůvková bublanina
Zdroj: pixabay.com
Suroviny
250 g cukru
100 ml oleje
100 ml mléka
250 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
3 vejce
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
borůvky
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem do světlé a nadýchané hmoty.
Mouku prosejeme s práškem do pečiva, aby se dobře promíchaly.
Do směsi žloutků s cukrem přidáme olej, mléko a prosátou mouku. Důkladně promícháme, aby vzniklo hladké těsto.
Zlehka vmícháme sníh vyšlehaný ze tří bílků do těsta, aby se všechno dobře spojilo.
Těsto vlijeme na plech, který jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Na povrchu rovnoměrně rozložíme borůvky.
Pečeme v předehřáté troubě přibližně 20 minut, dokud povrch nezíská zlatavou barvu.
Autor: redakce PROPRARODIČE