Lehká kakaová roláda

Zdroj: Pixabay.com
Suroviny na těsto:
5 vajec
1 polévková lžíce hladké mouky
2 polévkové lžíce kakaa
6 polévkových lžic cukru krystal
Suroviny na krém:
200 ml šlehačky ke šlehání (min. 33 %)
cukr dle chuti
čerstvé ovoce
Postup přípravy:
Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. V míse smícháme žloutky s cukrem, následně přidáme mouku a kakao. Poté opatrně vmícháme ušlehaný sníh, mícháme opatrně, aby nám sníh nespadnul. Takto připravené těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, snažíme se, aby těsto bylo na všech místech stejně vysoké, aby se rovnoměrně propeklo.
Horkovzdušnou troubu rozehřejeme na 200 – 220 °C a pečeme přibližně 7 minut. Správně upečené těsto by mělo tzv. „pružit“. Zda je těsto upečené zkusíme špejlí – píchneme do něj, pokud se těsto na špejli nelepí, je již upečené.
V robotu ušleháme smetanu ke šlehání (cukr můžeme nebo nemusíme přidat, záleží na tom, jak kdo má rád sladké). Naneseme na vychladlý plát těsta, poklademe čerstvým ovocem a opatrně zamotáme.
Takto zamotanou roládu můžeme potřít zbytkem šlehačky, přidat ovoce, posypat ořechy, kokosem, čokoládou – dle libosti.
Autor: redakce PROPRARODIČE