Mramorová bábovka

06.10.2024 Pro prarodiče s.r.o.

Mramorová bábovka

Zdroj: redakce PROPRARODIČE

Suroviny 

4 vejce

½ hrnku cukru

½  hrnku oleje

2 hrnky polohrubé mouky

½ hrnku mléka

1 práše do pečiva

1 vanilkový cukr

4 lžíce kakaa

1 lžíce mléka

tuk na vymazání formy

hrubá mouka (nebo strouhanka či kokos) na vysypání formy

moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

V čisté míse si nejprve vyšleháme žloutky s cukrem do husté pěny. V jiné míse si vyšleháme bílky.

Poté začneme postupně zašlehávat olej, dokud nevznikne hladká a sladká směs, a přidáme vanilkový cukr. Potom střídavě přiléváme vlažné mléko a přisypeme část mouky.

Druhou část mouky smícháme s práškem do pečiva a střídavě přidáváme s vyšlehaným sněhem z bílků.

V další misce smícháme kakao s lžící mléka a přidáme polovinu připraveného těsta.

Formu na bábovku důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, strouhankou nebo kokosem.

Do formy nejprve nalijeme světlé těsto a potom tmavé těsto s kakaem. Pomocí špejle vytvoříme v těstě vzory.

Bábovku vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme přibližně 20 minut. Zda je upečená, zkontrolujeme špejlí – pokud ji zapíchneme do bábovky a vytáhneme suchou, je bábovka hotová.

Upečenou bábovku necháme zchladnout ve formě, aby nepopraskala nebo se přímo nerozlomila. Vychladlou bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem.

 

 Autor: redakce PROPRARODIČE   

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes