Svěží toast s vajíčkem a ředkvičkami

03.06.2025 Pro prarodiče s.r.o.

Hledáte recept na snadnou a výživnou snídani, lehký oběd nebo rychlou svačinu? Tento recept je skvělou volbou! Kombinuje krémová vajíčka s křupavými ředkvičkami a svěžími bylinkami, což vytváří dokonale vyvážené a chutné jídlo, které si připravíte za pár minut.

Svěží toust s vajíčkem a ředkvičkami

Zdroj: redakce PROPRARODIČE

Suroviny

2 vejce

2 plátky celozrnného chleba

2 lžíce tvarohu nebo čerstvého sýra (např. ricotta, lučina)

4-5 ředkviček

hrst čerstvých bylinek (např. rukola, řeřicha, petrželka)

sůl

pepř

chilli (není nutné)

případně olivový olej

Postup přípravy

Vejce uvaříme naměkko (asi 5 - 6 minut), aby žloutek zůstal mírně tekutý. Poté je zchladíme pod studenou vodou a oloupeme. Plátky chleba opečeme v toustovači nebo na pánvi s trochou olivového oleje dozlatova. Ředkvičky omyjeme, nakrájíme na tenké plátky.

Na opečené toasty rovnoměrně rozetřeme tvaroh nebo čerstvý sýr, na každý toast položíme vajíčko a přímo na něm jej rozkrojíme, posypeme ředkvičkami a ozdobíme čerstvými bylinkami. Osolíme, opepříme a můžeme přidat špetku chilli.

Ihned podáváme.

Tip:

  • Pro extra chuť můžeme do čerstvého sýra přidat trochu prolisovaného česneku nebo nasekaných bylinek.
  • Místo ředkviček můžeme použít tenké plátky okurky nebo cherry rajčátka.
  • Pokud nemáme čerstvé bylinky, můžeme použít sušené, ale čerstvé dodají pokrmu lepší chuť a aroma.

 

Autor: redakce PROPRARODIČE

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes