Anglické rohlíky bez kynutí
Rychlé, nadýchané a neuvěřitelně chutné – anglické rohlíky si zamilují malí i velcí. Nechte troubu pracovat za vás a připravte během chvíle skvělé pohoštění ke svačině, večeři nebo třeba na piknik. Slanina a sýr uvnitř rohlíků zaručí, že nezůstane ani drobeček.

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na anglické rohlíky budete potřebovat:
- 250ml teplé vody
- 2 PL rostlinného oleje
- 1 pytlík sušeného droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 380 g hladké mouky
- 300 g krájené slaniny
- 200 g plátkového sýra
Do misky nalijeme teplou vodu, přidáme droždí, olej, cukr a necháme 10 minut pracovat.
Mouku smícháme v druhé míse se solí a po 10 minutách přidáme ke kvásku a vyhněteme těsto
Když máme těsto hezky uhnětené, tak si ho vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a rozdělíme na 8 dílků a vytvoříme “kuličky“.
Každou kuličku od poloviny rozválíme od sebe, pak do každé strany a srolujeme do rohlíku (prostě uděláme trojúhelník).
Na rohlíky nandáme plátky slaniny, plátky sýra a strčíme do trouby
Pečeme na 220st 20 minut (samozřejmě každá trouba peče jinak, tak to hlídejte).
A opravdu se nenechávají vykynout.
Dobrou chuť!