Anglické rohlíky bez kynutí

13.09.2025 Pepa Nemrava

Rychlé, nadýchané a neuvěřitelně chutné – anglické rohlíky si zamilují malí i velcí. Nechte troubu pracovat za vás a připravte během chvíle skvělé pohoštění ke svačině, večeři nebo třeba na piknik. Slanina a sýr uvnitř rohlíků zaručí, že nezůstane ani drobeček.

Anglické rohlíky bez kynutí

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na anglické rohlíky budete potřebovat:

  • 250ml teplé vody
  • 2 PL rostlinného oleje
  • 1 pytlík sušeného droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 380 g hladké mouky
  • 300 g krájené slaniny
  • 200 g plátkového sýra

Do misky nalijeme teplou vodu, přidáme droždí, olej, cukr a necháme 10 minut pracovat.

Mouku smícháme v druhé míse se solí a po 10 minutách přidáme ke kvásku a vyhněteme těsto

Když máme těsto hezky uhnětené, tak si ho vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a rozdělíme na 8 dílků a vytvoříme “kuličky“.

Každou kuličku od poloviny rozválíme od sebe, pak do každé strany a srolujeme do rohlíku (prostě uděláme trojúhelník).

Na rohlíky nandáme plátky slaniny, plátky sýra a strčíme do trouby

Pečeme na 220st 20 minut (samozřejmě každá trouba peče jinak, tak to hlídejte).

A opravdu se nenechávají vykynout.

Dobrou chuť!


Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes