Ciabatta s tuňákem
Jeden z dalších tipů, co připravit rychlého k večeři. Použit můžete prakticky jakékoliv pečivo a obsah náplně záleží jen na vás, na tom, co máte rádi.

Zdroj: pixabay.com
Suroviny:
- 1 ciabatta
- tuňák z konzervy
- plnotučná hořčice
- ledový salát
- další zelenina dle chuti
- pepř
Postup přípravy:
Ciabattu rozřízneme napůl a lehce z obou stran pomažeme plnotučnou hořčicí. Následně spodní půlku poklademe listy omytého ledového salátu.
Tuňáka z konzervy scedíme, vymačkáme, abychom z něj odstranili přebytečnou šťávu či olej (záleží na tom, jaký druh tuňáka si vybereme). Položíme jej na ledový salát, množství si určíme dle sebe a dle chuti opepříme.
Poté přidáváme další zeleninu, kterou máme rádi. Například na kolečka nakrájenou okurku, nastrouhanou mrkev, papriku či kukuřici.
Tip:
- Pro křupavost pečiva můžeme rozpůlenou ciabattu jemně opéct na trošce olivového oleje.
- Do sendviče můžeme přidat i natvrdo uvařené vajíčko.
Autor: redakce Proprarodice.cz