Ciabatta s tuňákem

15.03.2025 Pro prarodiče s.r.o.

Jeden z dalších tipů, co připravit rychlého k večeři. Použit můžete prakticky jakékoliv pečivo a obsah náplně záleží jen na vás, na tom, co máte rádi.

Ciabatta s tuňákem

Zdroj: pixabay.com

Suroviny:

  • 1 ciabatta
  • tuňák z konzervy
  • plnotučná hořčice
  • ledový salát
  • další zelenina dle chuti
  • pepř

Postup přípravy:

Ciabattu rozřízneme napůl a lehce z obou stran pomažeme plnotučnou hořčicí. Následně spodní půlku poklademe listy omytého ledového salátu.

Tuňáka z konzervy scedíme, vymačkáme, abychom z něj odstranili přebytečnou šťávu či olej (záleží na tom, jaký druh tuňáka si vybereme). Položíme jej na ledový salát, množství si určíme dle sebe a dle chuti opepříme.

Poté přidáváme další zeleninu, kterou máme rádi. Například na kolečka nakrájenou okurku, nastrouhanou mrkev, papriku či kukuřici.

Tip:

  • Pro křupavost pečiva můžeme rozpůlenou ciabattu jemně opéct na trošce olivového oleje.
  • Do sendviče můžeme přidat i natvrdo uvařené vajíčko.


Autor: redakce Proprarodice.cz

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes