Hovězí ragú
Hovězí ragú podle Pepy Nemravy je ideální recept na víkend – šťavnaté maso, zelenina, víno a bylinky tvoří dokonalou kombinaci chutí. Vyzkoušíte?
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na hovězí ragú budete potřebovat:
- 800 g hovězího zadního
- 1 cibule
- 200 g mrkve
- 150 g celeru
- 150 g petržele
- 250 g žampionů
- 100 g kyselých cibulek
- 2 PL sádla
- 2 PL rajčatového protlaku
- 3 snítky tymiánu
- 2 větvičky rozmarýnu
- 400 ml červeného vína
- 8 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- sůl
- pepř
Maso si rozkrájíme na větší kostky asi tak 3×3 cm, důkladně je opečeme ze všech stran na lžíci sádla a vyjmeme z hrnce.
Na výpeku osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, poté přidáme mrkev a petržel nakrájené na zhruba centimetrová kolečka a celer nakrájený na podobně velké kusy, které krátce orestujeme.
Opečenou zeleninu zlehka osolíme, opepříme, přidáme protlak a i ten necháme krátce zarestovat.
Nyní do hrnce vrátíme maso, podlijeme červeným vínem, ochutnáme, znovu vše osolíme, přidáme rozmarýn, tymián, nové koření (v sítku na koření), bobkový list, celý pepř, přiklopíme a za občasného promíchání dusíme do měkka.
Mezi tím si očistíme, oloupeme a rozkrájíme na šestiny žampiony.
Na pánvi si rozpálíme zbytek sádla a na něj vložíme žampiony, které necháme lehce osmahnout.
Po chvíli k nim přidáme orestovat i kyselé cibulky a vše zlehka osolíme.
Když je maso měkké, přidáme k němu žampiony s cibulkami, vyjmeme rozmarýn, tymián, sítko s kořením, zlehka promícháme a ještě 5 minut společně provaříme.
Videorecept ZDE
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava