Tofukebab s houbami
Přinášíme recept na originální vegetariánskou alternativu oblíbeného pokrmu. Šťavnaté válečky z tofu, hub a sýra se pečou v troubě a voní po koření. Hodí se nejen jako hlavní chod s přílohou, ale také jako originální pohoštění pro návštěvu. Navíc chutná výborně také studený, takže je ideální i na cesty nebo do svačinových krabiček.

Zdroj: Jana Inggrid Gottfriedová
Na tofukebab s houbami budete potřebovat:
- 110 g očištěných na plátky nakrájených hub
- 200 g tofu natural
- 80 g mletých pohankových vloček
- 100 g strouhaného sýra gouda
- 2 vejce
- 2PL tamari (nebo jiné sójové omáčky)
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- mletý kmín, pepř, sůl, olej.
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme česnek, po chvíli sůl, kmín, pepř a nakrájené houby. Podusíme do měkka.
Rozmixujeme tofu s vajíčky a tamari, vmícháme vychladlé houby a mleté vločky. Nakonec vmícháme strouhaný sýr. Směs necháme 30 minut odpočinout.
Mokrýma rukama ze směsi tvarujeme válečky, které napichujeme na špejli a pokládáme na plech s pečícím papírem, který lehce potřeme olejem. Válečky také potřeme olejem a pečeme v troubě na 220st. Po 15-ti minutách je otočíme a opět pečeme 15minut.
Podáváme například s pyré z brambor a dýně.
Zdroj: Jana Inggrid Gottfriedová