Tofukebab s houbami

30.09.2025 Jana Inggrid Gottfriedová

Přinášíme recept na originální vegetariánskou alternativu oblíbeného pokrmu. Šťavnaté válečky z tofu, hub a sýra se pečou v troubě a voní po koření. Hodí se nejen jako hlavní chod s přílohou, ale také jako originální pohoštění pro návštěvu. Navíc chutná výborně také studený, takže je ideální i na cesty nebo do svačinových krabiček.

Tofukebab

Zdroj: Jana Inggrid Gottfriedová

Na tofukebab s houbami budete potřebovat:

  • 110 g očištěných na plátky nakrájených hub
  • 200 g tofu natural
  • 80 g mletých pohankových vloček
  • 100 g strouhaného sýra gouda
  • 2 vejce
  • 2PL tamari (nebo jiné sójové omáčky)
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • mletý kmín, pepř, sůl, olej.

Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme česnek, po chvíli sůl, kmín, pepř a nakrájené houby. Podusíme do měkka.

Rozmixujeme tofu s vajíčky a tamari, vmícháme vychladlé houby a mleté vločky. Nakonec vmícháme strouhaný sýr. Směs necháme 30 minut odpočinout.

Mokrýma rukama ze směsi tvarujeme válečky, které napichujeme na špejli a pokládáme na plech s pečícím papírem, který lehce potřeme olejem. Válečky také potřeme olejem a pečeme v troubě na 220st. Po 15-ti minutách je otočíme a opět pečeme 15minut.

Podáváme například s pyré z brambor a dýně.

 

Zdroj: Jana Inggrid Gottfriedová

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes