Tuňákový salát s vejcem

Suroviny:
1 větší paprika
2 rajčata
jarní cibulka i s natí
ledový (nebo jakýkoli) salát
bílý jogurt
1 větší nebo 2 menší plechovky tuňáka ve vlastní šťávě
2 vejce
citrón
sůl
pepř
Postup přípravy:
Nejprve uvaříme vejce v osolené vodě – natvrdo (10 minut), poté schladíme ve studené vodě a oloupeme. Zeleninu omyjeme, očistíme, nakrájíme na malé kousky, salát natrháme a vše vložíme do misky. Přidáme tuňáka, nakrájené vejce, jogurt, vše zamícháme a dochutíme solí, pepřem a šťávou z citrónu.
Podáváme s pečivem.
Tip: Do salátu lze přidat uvařenou rýži nebo vařené těstoviny. Potom už nepotřebujeme pečivo.
Autor: redakce PROPRARODIČE